Laboratorija (ARENA), Adresa: Antifasisticke borbe 29, Novi Beograd, Tel: 062/250-370, 064/8756-176

AKCIJA MAJ 2019

Aqualab plus laboratorije su prepoznale značaj određivanja ovih analiza i zato Vam tokom meseca Maja dajemo posebne pogodnosti za određivanje analiza važnih u dijagnostici ovih oboljenja.

ALERGIJSKA OBOLJENJA

Uradite alergijske panele sa posebnim popustom od 20% :

  • Panel od 20 alergena – respiratorni ili
  • Panel od 20 alergena – nutritivni ili
  • Panel od 20 alergena - kombinovani

Buđenje prirode i vegetacije u proleće mnogim ljudima je daleko od idiličnog prizora prepunog nežnim bojama, jer dovode do nastanka i simptoma alergija.Međutim, osobe koje pate od alergijskih oboljenja ne mogu da se opuste ni tokom jesenjeg perioda.Tokom ovog perioda najveći problem predstavlja ambrozija.Simptomi alergijskih bolesti zavise od alergena koji pokreće alergijsku reakciju.Kod delovanja alergena koji se unose u organizam disanjem (respiratorno), najčešće su izraženi simptomi od strane disajnih puteva, dok kod alergena koji se unose u organizam gutanjem (nutritivni), više su ispoljeni simptomi od strane organa za varenje i kože. Kijanje, zapušen nos, curenje, svrab i crvenilo očiju – simptomi su sa kojima se podjednako suočavaju i stari i mladi, a koji su najčešće povezani sa alergijskim reakcijama.U toku vegetacionog perioda na području Srbije postoje tri maksimuma koncentracije polena u vazduhu: 1. ranoprolećni (drveće i žbunje)
2. letnji (trave)
3. letnje-jesenji (korov)
Drveće počinje da cveta u rano proleće, sredinom februara i taj proces traje do početka maja. Trave cvetaju od maja do polovine jula, a većina manjim intezitetom cveta i u septembru. Korovi cvetaju od druge polovine maja do novembra.

Uz alergijske panele dobijate gratis kompletnu krvnu sliku!

AQUALAB PLUS LABORATORIJE LABORATORIJE VAŠE PORODICE