Laboratorija (LAZAREVAC), Adresa: Dr ─Éor─Ĺa Kova─Źevi─ça 10a, Lazarevac, Tel: 011/8111-683, Mob: 063/418-942, 064/87-56-161

AKCIJA JUN 2019

Aqualab plus laboratorije vode ra─Źuna o Vama i Va┼íem zdravlju i zato u sezoni gripa i prehlada organizujemo specijalnu akciju.

BRISEVI (┼ŻDRELA,NOSA,OKA,UHA)

U Aqualab 45 laboratoriji tokom meseca Juna odobravamo Vam popust od 30% na analize:

  • Bris ┼żdrela bakteriolo┼íki i mikolo┼íki i
  • Bris nosa bakteriolo┼íki
  • Bris oka
  • Bris uha

Nestabilna temperatura i ─Źeste promene vremena, mogu predstavljati veliki problem za na┼íe zdravlje i slabljenje imuniteta.Upale grla mogu biti uzrokovane bakterijama ili virusima.Bakterijske infekcije grla mogu pre da dovedu do komplikacija,te je vrlo va┼żna i laboratorijska dijagnostika.

Iako vi┼íe vrsta bakterija mo┼że uzrokovati infekciju grla, bakterije iz porodice streptokoka naj─Źe┼í─çe stoje iza bakterijskih upala grla.

Najva┼żniji dijagnosti─Źki zadatak je razdvojiti virusne upale od bakterijskih, naro─Źito od upala izazvanih Streptococcus pyogenesom. Uz radost i dobro raspolo┼żenje kojetokom predstoje─çe letnje sezone donose kupanje i plivanje, postoje i objektivni zdravstveni rizici. Voda u kojoj se kupamo mo┼że biti izvor zaraze odnosno infekcije.

Rizik od zaraze nakon kupanja u bazenu relativno je mali za one koji se pridr┼żavaju higijenskih pravila i imaju zdrav imuni sistem. Ne┼íto ve─çi rizik vezan je za decu , kao i trudnice i hroni─Źne bolesnike sa slabijim imunitetom.Voda u bazenima je hlorirana, jer hlor uni┼ítava mikroorganizme, medjutim ipak neke otporne bakterije mogu pre┼żiveti i u takvoj vodi.

AQUALAB PLUS LABORATORIJE LABORATORIJE VAŠE PORODICE