• IstorijatOtvori ili zatvori

  Počeli smo sa radom 2003. godine rešenjem Ministarstva zdravlja Republike Srbije, kao prva privatna zdravstvena ustanova koja je dobila dozvolu da radi genetske analize.

  Tokom godina, prerasli smo u veliki sistem Aqualab plus laboratorija. Početkom 2012. godine uspostavljamo saradnju sa najvećim lancem laboratorija u Evropi, grupacijom Synlab GmbH & Co. KG, osnovanom 1998. godine u Nemačkoj.

 • Mreža svih laboratorijaOtvori ili zatvori

  Aqualab plus laboratorije trenutno u svom sistemu broje preko 20 laboratorija, na području Srbije i Bosne i Hercegovine. Pored centrale na Slaviji, postoji još 14 ogranaka sistema, od kojih je osam na užoj teritoriji Beogradai to na Banovom brdu, Zemunu, Surčinu, Bežanijskoj kosi, Obrenovcu, naselje Bellvill na Novom Beogradu, Zvezdara i Balkanska ulica Takođe laboratorije iz sistema AQUALAB PLUS nalaze se i u Pančevu, Vršcu, Mladenovcu, Sremskoj Mitrovici, Subotici, Loznici, Šapcu kao i dve laboratorije u Novom Sadu.

  Broj laboratorija u našem sistemu se non stop povećava....

 • Misija, Vizija, CiljOtvori ili zatvori

  MISIJA Aqualab plus laboratorija je da doprinose unapređenju zdravlja građana krozpružanje visokokvalitetnih usluga laboratorijskih ispitivanja. Našu misiju sprovodimo posvećujući izuzetnu pažnju korisnicima sa fokusom na brigu o pacijentima kao i stručnim konsultacijama sa kliničarima, kontinuirano unapređujemo kvalitet rada inovativnim pristupom kroz stalno proširivanje spektra analiza.

  VIZIJA Aqualab plus laboratorija je da budemo prepoznati kao vodeća ustanova u domenu visokospecifične laboratorijske dijagnostike u Srbiji i regionu.

  CILJ Aqualab plus laboratorija je zadovoljstvo korisnika kroz dostupnost i kvalitet pruženih usluga.

 • Sistem Aqualab plus laboratorijaОткрыть или закрыть

  Sistem Aqualab plus laboratorija čine sledeće organizacione jedinice:
  prijemna služba
  biohemijsko-hematološka laboratorija
  transfuziološka laboratorija
  mikrobiološka laboratorija
  genetička laboratorija
  patohistološka laboratorija
  patronažna služba
  servisna i administrativna služba

 • Stručni timOtvori ili zatvori

  Stručni tim Aqualab plus laboratorija čine: Stručni tim Aqualab plus laboratorija čine: doktori nauka, profesori Univerziteta, lekari specijaliste iz oblasti kliničke biohemije, transfuziologije , mikrobiologije, patohistologije, medicinske citologije, kao i veliki broj medicinskih biohemičara i laboratorijskih tehničara. Danas, tim AQUALAB Plus laboratorija čini preko 180 ljudi, a broj se svakodnevno povečava.
  Svi zaposleni su članovi odgovarajućih zdravstvenih komora i stručnih udruženja i redovno se usavršavaju kroz kontinuiranu medicinsku edukaciju i praćenje najnovije stručne literature.

 • Zašto AqualabОткрыть или закрыть

  Zašto Aqualab plus laboratorije?
  - Namenski adaptirani prostori koji zadovoljavaju sve profesionalne i zakonske zahteve specifične za laboratorijsku dijagnostiku.

  - Vrhunska laboratorijska oprema i reagensi svetski poznatih proizvođača kao što su Roche, Siemens, Sysmex, Zeiss, Horiba, Awareness technology, Orgentech, bioMerieux i mnogi drugi. Laboratorijski informacioni sistem uz primenu barcode obeležavanja uzoraka i naloga eliminiše uticaj ljudskog faktora na mogućnost greške.

  - Strateški partner Aqualab plus laboratorija je nemački Synlab – broj 1 u Evropi za laboratorijsku dijagnostiku! Grupacija Synlab broji preko 300 laboratorija u 35 zemalja na 4 kontinenta. Ova saradnja omogućava našim korisnicima izbor preko 4000 visokospecifičnih analiza Aqualab plus laboratorije su društveno odgovorne i posebnu pažnju poklanjaju očuvanju i zaštiti životne sredine. U tu svrhu, a poštujući zakonske propise iz oblasti ekologije, regulisali smo i sprovodimo adekvatno zbrinjavanje i odlaganje medicinskog otpada.

 • Poverenje u kvalitetОткрыть или закрыть

  Poverenje u kvalitet ostvarujemo:

  - radom po principima dobre laboratorijske prakse
  - primenom i stalnim unapređenjem sistema upravljanja kvalitetom, zasnovanog na sertifikaciji nemačkog TÜV SÜD prema ISO 9001:2015.
  - sistemom unutrašnje i spoljašnje kontrole kvaliteta
  - primenom standardnih međunarodno priznatih metoda ispitivanja
  - brzim izdavanjem rezultata
  - stručnim konsultacijama sa korisnicima
  - širokim spektrom standardnih i visokospecifičnih analiza

 • Politika KvalitetaОткрыть или закрыть

  LABORATORIJE ZA BIOHEMIJSKA I HEMATOLOŠKA ISPITIVANJA – AQUALAB

  Politika kvaliteta laboratorije za biohemijska i hematološka ispitivanja - AQUALAB je sastavni deo poslovne politike AQUALAB PLUS LABORATORIJA, zasnovana je na uspostavljanju, primeni i održavanju zakonom propisanog, ali i tržišno orijentisanog poslovnog sistema, sa ciljem zadovoljenja potreba i zahteva korisnika laboratorijskih usluga, i uz stalno poboljšanje sistema menadžmenta i povećanja efektivnosti poslovanja AQUALAB PLUS LABORATORIJA.

  Politika kvaliteta laboratorije ostvaruje se kroz:

  konkretne i marljive ciljeve sistema menadžmenta,
  obavezu rukovodstva laboratorije za biohemijska i hematološka ispitivanja – AQUALAB da ostvaruje dobru laboratorijsku praksu i kvalitet svojih usluga, u skladu sa standardnim i internim validovanim metodama i potrebama i zahtevima korisnika laboratorijskih usluga,
  uspostavljanje, održavanje i poboljšavanje kvaliteta ispitivanja, koji zadovoljava potrebe korisnika laboratorijskih usluga,
  proveru tačnosti rezultata ispitivanja, učešćem u međulaboratorijskim uporednim ispitivanjima i spoljnim kontrolama,
  razumevanje zaposlenih za zahteve i potrebe korisnika laboratorijskih usluga,
  planiranje stručnog usavršavanja zaposlenih,
  plansku nabavku predmeta nabavke i usluge, od verifikovanih dobavljača, koji utiču na kvalitet ispitivanja,
  stalno unapređenje motivacije za maksimalno angažovanje zaposlenih,
  ažurno i strucno rešavanje eventualnih prigovora primljenih od korisnika ili drugih zainteresovanih strana,
  efikasno upravljanje eventualnim neusaglašenim ispitivanjima,
  upoznavanje i obuku zaposlenih u laboratoriji za biohemijska i hematološka ispitivanja - AQUALAB sa politikom kvaliteta laboratorije, procedurama i uputstvima za obavljanje poslova,
  proceduru koja omogućava zaštitu poverljivih informacija korisnika laboratorijskih usluga, kao i izbegavanje uplitanja i integritet laboratorije za biohemiju.
  U svom radu laboratorija za biohemijska i hematološka ispitivanja - AQUALAB i dosledno sprovodi ovu politiku kvaliteta laboratorije koju je predložio rukovodilac laboratorije, a odobrio direktor.
  Rukovodilac laboratorije izjavljuje da će primenjivati standardnu laborotorijsku uslugu, uz obezbeđenje da je svima u laboratoriji za biohemijska i hematološka ispitivanja - AQUALAB i politika kvaliteta laboratorije dostupna i objašnjena.

  Politika kvaliteta laboratorije se preispituje minimum jedanput godišnje, da bi se utvrdila njena efektivnost.
  Siniša D. Vučinić
  Direktor

 • Vrste plaćanjaОткрыть или закрыть

  Usluge koje pruža AQUALAB PLUS mogu se platiti:

  1. Gotovinom
  2. Karticama:
          VISA
          MAESTRO CARD
          MASTERCARD
          DINA CARD
  3. Racunski ili nalogom za uplatu
  4. Odloženo na 3-6 mesecnih rata-za preduzeca i sindikate
          Potrebni podaci: AQUALAB Plus d.o.o. , Kneginje Zorke 30a, 11000 Beograd
          PIB: 107423714 ; MB: 20799609
  5. Procredit Banka
          Racun: 220-130250-58

AQUALAB JE PREPOZNATA KAO VODEĆA KOMPANIJA U LABORATORIJSKOJ DIJAGNOSTICI

Osnivač laboratorije Aqualab plus kandidovan za EY preduzetnika godine za 2017.godinu.

U petoj godini programa za izbor EY Preduzetnika godine kandidovan je i osnivač Aqualab plus sistema laboratorija direktor Siniša Vučinić. Revizorsko konsultantska kompanija EY pokrenula je ovaj globalni program i u Srbiji od 2012 godine. Cilj programna je da promoviše preduzetnički duh i inicijativu, da odaje priznanje ljudima koji su postigli uspeh svojom upornošću, vizijom i inovativnošću. Opširnije >>

Kandidat ste za nagradu PREDUZETNIK GODINE koju uručuje kompanija EY (Ernst & Young). Šta za Vas lično znači ovo priznanje?

-Time se potvrđuje da smo mi kao porodica na pravom putu, a biću mnogo srećniji kada kandidat za ovu prestižnu nagradu jednog dana bude neko od moje dece.

Intervju-Opširnije >>

Upoznajte kandidata programa EY Preduzetnik godine

Aqualab plus je zdravstvena ustanova koja se bavi pružanjem kompletne laboratorijske dijagnostike koju je gospodin Siniša Vučinić osnovao 2002. godine. Aqualab plus je 2012. godine započeo saradnju sa najvećim lancem laboratorija u Evropi, pod nazivom Synlab GmbH iz Nemačke, a koja im je omogućila da pružaju preko 4000 različitih specifičnih laboratorijskih analiza. Danas je Aqualab plus privatna zdravstvena ustanova koja je zastupljena na preko 20 lokacija u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, koja ima više od 150 zaposlenih. Osnovna delatnost kompanije je laboratorijska delatnost i to iz oblasti: biohemije, hematologije, imunohemije, mikrobiologije, virusologije, molekularne biologije, genetike i patohistologije. Zahvaljujući savremenom integrisanom sistemu, obezbeđuju izuzetno precizne rezultate laboratorijske dijagnostike. Ono na šta je gospodin Vučinić izuzetno ponosan je što Agualab plus kao zastupnik američke kompanije Natera, trenutno ima u ponudi najkvalitetniji i najbolji neinvazivni prenatalni test za trudnice ­ Panorama. Najvažniji deo vizije koju gospodin Vučinić ima za dalji razvoj kompanije jeste da će rukovođenje preuzeti njegovo petoro dece, s obzirom na to da je veliki deo porodice već uključen u rad kompanije.

Opširnije >>